Setkání po sezoně

25.05.2011 20:19

Viktor Kořizek s kterým jsem absolvoval jeho horoškolu mě velice ovlivnil co se hor týká a tak jsem uvítal jeho pozvání na setkání horolezců na Luční boudě v Krkonoších.

Toto setkání Viktor pořádá již několik let pro lidi co prošli jeho akcemi a doplňuje to promítáním z expedic, zve zajímavé lidi, má osloveny dodavatele outdoor vybavení s velmi zajímavými cenami a během večera se dělají různé soutěže. Chtěl jsem stejně ještě před zimou někam vyrazit a trochu zapít s přáteli moje kulatiny, tak se mě pozvání Viktora a Alpy4000.cz docela hodilo.

Marviš si udělal volno a já přibalil Hrubase a v sobotu ráno se vyrazilo do Špindlu abychom přes Kozí hřety vylezli na náhorní plató k Lučárně. Během pohodové procházky kdy nám Hrubas pořád někde zůstával viset jsme začli (podle plánu) konzumovat velice povedenou meruňkovici made in "Mrázek" a 2km od Lučárny jsme už docela měli náladičku.

Ubytovali jsme se a dali pozdní oběd. Kluci dál pivovali a já si šel na hoďku dáchnout neboť jsem chtěl "neumřít hned". Kolem 19.00 začal v kinosálu program. Viktor s kamarádem Pavlem Bartákem fungovali jako moderátoři večera. Na programu bylo promítání z Expedice Alpamayo, promítání Martina Černíka o freeridu, soutěže s Mamutem o trička, mamuty..........hádali se vrcholy, fotky hor a pilo se pivo zdarma, které teklo o 100:6.

Já Viktora hostil meruňkou, a Marviš do toho taky šel prsama. Lidi se seznamovali, promítali se fotka, prostě pohoda. U Matoušem z Mamutu jsme dobře nakoupili blembáky a na oplátku jsem ho začal napájet meruňkou. Pivo teklo dál a Ondra zjistil, že jeho čas už přišel a v 19,30 a odebral se na pokoj. Meruňa Viktorovi chutnala, chutnala i lidem, kteří se jevili jako přátelé a tak jsme spolu s Hrubasem slušně pár lidí ožrali :-) 

Konec hezkého večera přišel, když unavenému Martinovi vypadla sklenice z ruky. Já toho večera se ještě pořádně zpil s členy Horské služby Krkonoše a pak už jen odchod na pokoj a spánek spravedlivých.

Ráno jak se říká: "večer šuhaj-ráno šuhaj" jsem chtěl vyběhnout na Sněžku, ale nebyli parťáci, tak jsme po snídani sestoupili přes Výrovku a Modrý důl zpět do Špindlu a odjeli domů.

Byla to velice vydařená akce se spoustou zajímavého povídáná, fotek i lidí.